jump to navigation

Malam minggu December 16, 2012

Posted by Marmalade Pie in Uncategorized.
Tags: , ,
add a comment

Assalammualaikum dan selamat sejahtera.Sudah lama penulis tidak ‘jengok’ ke laman lontaran rasa ini.Hampir 2 tahun.Kalau orang lain mungkin dah penuh ‘blog’ mereka.Penulis hampir lupa laman ini masih wujud. Penulis tak nafi yang penulis sememangnya ada laman lain untuk melepaskan rasa ini. 
Tiba-tiba malam ini penulis terasa hendak menaip sesuatu. Malam minggu penulis tidaklah se’meriah’ yang kalian rasakan. Hanya rutin biasa seorang ‘hamba’ mencari ketenganan sendiri. Malam ini penulis memindahkan barang-barang ke rumah yang baru. Penghijrahan yang penulis lalukan ini hanya untuk mencari sesuatu yang lebih baik dari apa yang penulis ada sekarang. Keadaan penulis sekarang tidaklah seberapa selesa walaupun bilik yang besar tapi suasana tidak tenteram. Lebih baik hijrah ke tempat yang ‘kecil’ tapi ketenangannya ada.

OK.Selamat malam.
Assalammualaikum..

Rimas Bontot March 14, 2010

Posted by Marmalade Pie in Blink, Feel.
Tags:
add a comment

Aku rasa rimas sangat kalo duduk ngan seluar dengan dompet kat bontot. Walhal selama ni x pernah rasa mcm ni pn.Dah lama aku pakai seluar berisi dompet ni.
Bukan apa,rasa rimas @tak selesa ni baru je aku feel bila tengok kawan-kawan letak beg duit di poket seluar depan.Mungkin sekarang ni duit tengah tebal kot kat punggung tu.Orang kata hati akan rimas,tak selesa,kurang mantap bila duit banyak ni.(betol Ke?)

p/s:YANG TEBAL TU BUKAN DUIT PUN.KEPINGAN PROMOSI NAMA2 MANUSIA NTAH MANA AKU KUTIP NTAH DI TAMBAH DENGAN SYILING DAN JUGAK HABUK2 KERTAS YANG DAH REPUT..

Back To Writing Something November 20, 2009

Posted by Marmalade Pie in Blink, Video.
Tags:
add a comment

Sekian lama aku tunggu saat macam ni baru ade peluang untuk menulis dalam blog kecintaan pilu.(ntah ape punye tajuk blog la..haha).Aku tunggu peluang ni sebab bleh apply gune duit sendiri.maklum la sebelum menjadi penanam anggur sepenuh mase.hoho.But now,x sepenuh mase pun I have my own money.(belagak sikit kat sini.jgn marah ye)

Bila sudah ada duit sendiri boleh la do sumthing sesuke hati.Ni la die perbelanjaan pertama dari pendapatan bulan lepas.Merasa jugak penat lelah bulan lepas.hahaha.Ade jugak benda yang aku boleh buat time mata belom rase nak lelap.

Janji ade isi aku punye blog.itu je yang aku fikir.BTW,aku skang ni kena bergerak pantas untuk isi poket aku untuk bulan depan.GAMBATE!!hmmm..macam biase la aku akan cari video2 yang akan memberi semangat untuk aku berusaha.Tibe2 aku terfikir nak bubuh lagu ni sebab idola aku selalu nyanyi lagu ni untuk bakar semangat die.haha.I FOLLOE..

Lovely Video April 28, 2009

Posted by Marmalade Pie in Band, Video.
Tags: , ,
add a comment

Song:Her Morning Elegance

Band:Oren Lavie

Nine Inch Nails Live @Singapore. April 28, 2009

Posted by Marmalade Pie in 360 darjah, Band, Event.
Tags: ,
add a comment

MEW@ Eldorado,Bandung.. 4/8 April 28, 2009

Posted by Marmalade Pie in 360 darjah, Band, Event, JunkOnline.
Tags: , ,
3 comments

f
Danish indie darlings Mew are set to rain their “indie stadium rock” on Bandung in August.

The quartet last released an album in 2005, but reports suggest a new one is due this June. And if Bandung plays nice, maybe some new tracks will be premiered. (Thanks to our buddies at MoreThanGoodHooks.com for the news scoop.)

Details:
Date: Tuesday, 4 August 2009
Venue: The Venue Eldorado, Bandung, Indonesia
Price: IDR 350,000 – IDR 500,000
Supporting bands: Polyester Embassy, The Milo

So far, no other South East Asian dates have been confirmed. For more info, visit www.myspace.com/mew. Below, watch the band perform the glorious ‘Symmetry’ from 2003 album Frengers.

Celcom UOX and SOX – SAD Story?? April 28, 2009

Posted by Marmalade Pie in Blink.
Tags: , ,
add a comment

Penulis ingin meminta maaf kerana page SOX dan UOX celcom tidak dapat dilihat untuk sementara waktu.Ini kerana semua no SOX dan UOX sekarang akan dihantar kembali kepada Celcom Center untuk dikemaskini.
Celcom bercadang untuk menambahkan bilangan nombor2 yang sedia ada.
Pertukaran nombor baru di blog ini akan diumumkan dalam masa terdekat.
-Harap Maklum-

Week Of Darkness March 22, 2009

Posted by Marmalade Pie in Feel.
Tags: ,
2 comments

minggu ni penulis rasa sangat malas..tak diketahui punca ataupun sebab berlakunya kemalasan di dalam diri ini…Kajian masih lagi dilakukan hingga post ini ditaip..
kebiasaannya kemalasan begini tidak akan diungkit untuk tatapan umum kerana penulis sememangnya seorang yang pemalas..tengok blog sendiri la..bila last penulis menaip??rasanya hampir sebulan ya.
minggu ni kemalasan yang biasa ini perlu dikurangkan menjadi rajin sedikit kerana penulis bakal menghadapi beberapa cabaran:antara cabaran yang dikenal pasti adalah:
1.test 2 optical communication system
2.test 2 utilization electrical energy
3.presentation communication data
4.final year project seminar paper

itu la antara cabaran berjaya dikenalpasti bagi menukarkan diri penulis menjadi pelik=rajin.biasa=malas.

Swing Again with MOCCA at Laman Budaya March 3, 2009

Posted by Marmalade Pie in Band, Event.
Tags: , , ,
add a comment

D

BUY TICKET HERE

Pre-sale ticket will ended on 16th March 2009

JB Rock Fest 2 @ City Plaza, JB, MY, 22 Mar February 25, 2009

Posted by Marmalade Pie in 360 darjah, Band, Event, JunkOnline.
Tags: , ,
2 comments

h
All you out-of-towners are going to want to make your way down to Johor Bahru for JB Rock Fest 2!  Bands like The Times, Bunkface, Julie Goes Overseas, Forsaken, Restraint, The Rhaman, Joanna N Co, Skudap Skudip, Romancesa and The Closed will be rocking the South in style.

JB Rock Fest 2
Date: Sunday 22 March
Time: 1pm onwards
Venue: Level 3A, City Plaza (CT Sport & Cafe), Johor Bahru
Tickets: RM18 (presale), RM22 (at the door)
Tickets for sale at Damage Angsana, Pop Kaki City Square, City Plaza and D-Va Extra. Call Haza on the Ticket Line at +6012-747 0941.

*The first 100 early birds get free The Closed, Klabu ASAP and 21st Floor CDs.